Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

За минулий рік злодії обікрали енергетиків на понад 100 тисяч гривень

January 14, 2019

Протягом 2018 року спеціалісти Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» виявили та задокументували 36 фактів крадіжок з енергооб’єктів Товариства.

Нечисті на руку жителі області продовжували привласнювати трансформаторну оливу, частини металевих конструкцій електроопор та електропроводів, майже удвічі почастішали крадіжки електролічильників.

Енергетики нагадують «мисливцям за горючим»: для трансформаторної оливи використовуються спеціальні хімічні добавки, тож використання речовини у якості дизельного пального неможливе (хімічні добавки виводять з ладу двигуни, роз'їдають і деформують метал при нагріванні, наносять термічні опіки при попаданні на шкіру).

Крадіям марно сподіватися, що їм все зійде з рук. Енергооб’єкти обладнанні камерами спостереження та сигналізацією, тож при найменшій «тривозі» бригада «Херсонобленерго» прибуде на місце події. Крім того про всі випадки крадіжок Служби захисту економіки Товариства повідомляє до поліції. Минулого року за 31 фактом привласнення майна «Херсонобленерго» були відкриті кримінальні провадження.

Енергетики сподіваються також на співпрацю з мешканцями населених пунктів та просять їх бути уважними, звертати увагу на сторонніх осіб, які знаходяться біля енергооб’єктів без форменого одягу Товариства. Якщо ви помітили підозрілих осіб, відразу телефонуйте до поліції на номер «102» або на телефон служби безпеки підприємства 0552- 421-666.

 

Нагору