Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

За самовільне підключення до електромереж споживачів чекає фінансова відповідальність

May 13, 2021

Інспектори «Херсонобленерго» систематично проводять рейдові перевірки по дотриманню споживачами електричної енергії Правил роздрібного ринку електричної енергії. Самовільне підключення до електромереж є порушенням Правил та є підставою для складання Акту і нарахування суми за завдані збитки.

Ще до початку карантину, споживачам, які систематично не сплачували за спожиту електроенергію та накопичили заборгованість, було припинено електропостачання. Деякі з їх числа порушили законодавство і самовільно підключилися до електромереж, щоб і далі безоплатно споживати електроенергію.

До домоволодіння мешканки м.Херсон, по вулиці Мала Садова, пані Н. за заборгованість було припинено енергопостачання. Щоб його відновити, замість того, щоб погасити заборгованість, господиня вдалася до хитрощів. Під час рейдової перевірки інспектори виявили факт самовільного підключення до електромережі. З приводу встановленого факту складено акт про порушення, нарахування за яким становлять 6481,30 грн.

За самовільне підключення до електромереж, раніше споживач був відключений від енергопостачання за наявність заборгованості, житель обласного центру по проспекту Будівельників має відшкодувати вартість необлікованної енергії в розмірі 8138,42 грн.

А ось громадянку А., яка мешкає у м.Херсон по вул.Вільхова (кол. Куйбишева), Херсонський міський суд Херсонської області зобов’язав відшкодувати постачальнику АТ «Херсонобленерго» вартість необлікованної електроенергії внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електроенергії в розмірі 17402,52 грн. та суму судових витрат. (справа №766/10393/18 від 24 лютого 2021 року). В оселі споживачки інспектори виявили самовільне підключення до електромереж та змонтовану приховану електророзетку. В результаті електроенергія споживалася, а приладом обліку не враховувалася. На місці встановленого порушення енергетики склали акт, сума нарахування за яким склала 17 402,52 грн.

Енергетики звертають увагу споживачів на своєчасну оплату та відповідальне споживання електричної енергії.

 

Нагору