Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

За використання високочастотного генератора підприємець сплатить понад 150 тисяч гривень

May 5, 2021

Господарський суд Херсонської області зобов’язав фермерське господарство сплатити вартість не облікованої електричної енергії в розмірі 157 247,84 грн. та суму судових витрат.

В ході рейдової перевірки на об’єкті юридичного споживача, яке розташоване в с.Східне, енергетики виявили порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. А саме, з метою безоблікового користування електроенергією, власник фермерського господарства встановив високочастотний генератор, який блокував роботу лічильника електричної енергії.

За фактом встановлених порушень інспектори склали акт, сума нарахувань за яким склала 157 247,84 грн.  Через відмову добровільно відшкодувати збитки, АТ «Херсонобленерго» звернулося до суду.

Енергетики вже неодноразово застерігали, що високочастотний генератор – це дуже небезпечний спосіб, за допомогою якого «ділки», далеко не бідні, розкрадають електроенергію у великих обсягах. Випромінювання генераторів встановлених на об’єктах смертельно небезпечне для здоров’я усіх, хто знаходиться у зоні (до 100 метрів) електромагнітного випромінювання високої частоти. Захворювання серцево-судинної та нервової систем, зміни в крові, зниження кров’яного тиску, підвищена втомлюваність, дратівливість, головний біль. Це лише короткий перелік захворювань, які загрожують тим, хто знаходиться в радіусі дії генератора.

Енергетики наголошують - бажаючи зекономити нечесним шляхом ви ризикуєте витратити в рази більше. Чим більше часу ви будете споживати електроенергію поза обліком, тим більшу суму збитків доведеться сплатити.

 

Нагору