Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Запитували-відповідаємо: АТ «Херсонобленерго» про зміну постачальника електричної енергії

December 3, 2018

Останнім часом у споживачів електричної енергії виникає доволі багато запитань стосовно запровадження реформи  в сфері енергетики.

З цього приводу АТ «Херсонобленерго» повідомляє, що причин для хвилювання немає, зміна постачальника електричної енергії відбудеться максимально комфортно для споживачів та без будь-яких незручностей.

З 1 січня послуги споживачам будуть надавати дві окремі компанії – оператор розподільних систем АТ «Херсонобленерго» та ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» (далі ТОВ «ХОЕК»), яка буде виконувати функцію постачальника універсальних послуг.

АТ «Херсонобленерго» як розподільна компанія буде відповідати за розподіл електричної енергії та експлуатацію електромереж.

ТОВ «ХОЕК» безпосередньо буде співпрацювати зі споживачами, поставляти електричну енергію, відповідати за платежі та розрахунки за використану електроенергію.

Зараз побутові споживачі електричної енергії, згідно вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» та Правил роздрібного ринку електричної енергії, почали вже отримувати Заяви-приєднання до публічного договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, який має бути укладеним оператором системи розподілу (електропередавальною організацією) з усіма споживачами.

Договір є публічним, із ним можна ознайомитись на офіційному сайті АТ «Херсонобленерго». Приєднання до Договору відбувається шляхом підписання споживачем Заяви-приєднання. Підписана споживачем заява-приєднання має бути повернута до АТ «Херсонобленерго».

Підкреслюємо, що починаючи з 1 січня 2019 року постачання електричної енергії побутовим та малим не побутовим споживачам, на умовах універсальної послуги, буде здійснюватись виключно підприємством ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія».

Фактом приєднання споживачів до умов Договору постачання універсальних послуг є здійснення споживачем будь-яких дій, які засвідчують його бажання укласти договір, зокрема надання підписаної заяви-приєднання, сплата рахунку постачальника універсальної послуги та\або факт споживання електричної енергії.

Користування послугою «Особистий кабінет» для побутових і юридичних споживачів полегшує взаємодію із постачальником та оператором системи розподілу електричної енергії.

Для коректного переходу від одного постачальника до іншого з 1 січня 2019 року рекомендуємо споживачам електричної енергії надати до АТ «Херсонобленерго» зафіксовані 31 грудня 2018 року  покази електролічильників у зручний для Вас спосіб із запропонованих на офіційному сайті.

На сьогодні відносини між учасниками роздрібного ринку електричної енергії та побутовими споживачами регулюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії.

Тарифи на послуги постачальників універсальних послуг встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг відповідно до затвердженої нею методики.

Нагору