Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Злодії примудрилися два тижні поспіль залишати частину Комишан без електроенергії

August 9, 2018

На території Херсонської області активізувалися енергетичні злодії. У погоні за легкими грошима зловмисники крадуть та здають на металобрухт деталі електроприладів, які коштують тисячі гривень. І що важливіше, своїми діями ці нечисті на руку люди залишають без електроенергії тисячі громадян та соціально-важливих об’єктів.

Лише за останні два тижні зловмисники скоїли дві особливо великі крадіжки. У обох випадках постраждали жителі селища Комишани.

Перший випадок стався 24 липня у селищі Приозерному. Невідомі особи викрали акумулятор та блок живлення реклоузера.

Реклоузером  називають автоматичний вимикач, який відключає лінію при пошкодженнях або відхилені її параметрів від заданої норми. Відновлення робочого стану цього вимикача займає досить багато часу, тож його поломка чи відключення залишає жителів області без електроенергії на довго.

Заява про крадіжку була направлена співробітниками Товариства до Корабельного відділення поліції.

Проте можливість бути покараними за злочин чомусь не лякає жителів області. Трохи більше, ніж через тиждень після першого випадку невідомі особи знову скоїли аналогічну крадіжку: у тих же Комишанах і поцупили такі ж деталі реклоузера.

Сумарна вартість заподіяної зловмисниками шкоди – більше 16 тис. грн.

Поліція проводить розслідування цих справ, визначила кола підозрюваних, тож злочинцям не вдасться втекти від відповідальності.

Щоб у подальшому унеможливити відсутність світла у будинках громадян, енергетики просять мешканців населених пунктів бути уважними та пильними, звертати увагу на сторонніх осіб, які знаходяться біля енергооб’єктів без форменого одягу Товариства – відразу телефонувати до поліції на номер «102» або на телефон служби безпеки підприємства 0552- 421-666.

Акцентуємо Вашу увагу, що працівники компанії завжди працюють у спецодязі з логотипом «Херсонобленерго» та пересуваються на автомобілях з відповідним маркуванням.

Нагору